14 Aralık 2011 Çarşamba

Bir Üçlük de Kansere At Merve

Merve Bodur diğer yaşıtları gibi ileride iyi bir basketbolcu olmanın hayalini kuran ve bunun için de aynı ablası gibi Fenerbahçe'de oynayan bir kardeşimiz...


Geçen senenin sonuna doğru Merve'nin lösemi hastası olduğu haberi geldi. Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası'nda şampiyon olan takımına yıl içinde büyük katkıda bulunmasına rağmen son 8'li turnuvada belki somut olarak katkıda bulunamadı ama tüm arkadaşları kazandıkları şampiyonluğu ona adadı. Ödül töreninde ise tüm takım "Şampiyon Merve" yazılı tshirtlerini giymişti ve İstanbul'a döndükten sonra yaptıkları ilk şey de kupayı Merve'ye götürmek olmuştu.


İşin içine sağlık gibi bir konu girince renk ayrımı yapılmıyor haliyle. "Altyapılarda şampiyonluklar zaten o kadar önemli mi?" diye soranlar olacaktır belki ama geçen sene o kupayı Galatasaray kazansa sanırım bu kadar sevinmez ve Merve için üzülürdüm. Burada Fenerbahçe taraftarını da tebrik etmek gerekiyor, zira Merve'ye ve ailesine bu süreçte çok iyi destek oldular.

Şuan ise Merve sadece Fenerbahçelilerin değil Galatasaraylıların, Beşiktaşlıların, tüm Türkiye'nin desteğini alıyor. Dün itibariyle tedavisinin en zor kısmı başarıyla tamamlandı ve bundan sonra ilaç tedavisine evinde devam edecek. İnşallah bu hastalığı atlatacak ve eskisinden de sağlıklı bir şekilde parkelere dönecek. Çok yakında Yıldız Kızlar Kategorisi'nde Galatasaray-Fenerbahçe maçı var. Sanıyorum Merve basketbolu ve takımını çok özlemiştir. Umarım bu maçı izlemek için tribüne gelir, biz de kendisine geçmiş olsun dileklerimizi yüz yüze iletebiliriz.


Son olarak da Merve parkelere döndükten sonraki ilk Galatasaray maçında, hayatımda ilk kez Fenerbahçeli bir sporcuyu alkışlayıp ona destek vereceğim. Merve bunu çoktan hak etti.

İnananlar asla kaybetmiyor, o yüzden "Bir üçlük de kansere at Merve"