22 Ekim 2011 Cumartesi

Euroleague 1. Hafta | B Grubu Genel Görünümü

Zalgris Kaunas 74-87 CSKA Moskova

Bu sene yola rüya takım etiketiyle çıkan ve çoğu basketbolsevere göre Sinan Erdem'deki yerini şimdiden ayırtan CSKA Moskova Euroleague'in açılış maçında beklendiği gibi üstün bir performansla Zalgris engelini geçmeyi başardı.

CSKA'da Kirilenko 17 sayı 15 ribaund 5 asist 4 blok gibi inanılmaz bir istatistiğe imza attı. Ona Teodosic ve Shved de eşlik edince; Siskauskas, Krstic, Kaun, Jamont Gordon, Vorontsevich, Khryapa gibi oyuncuların kötü oynadığı, Mejia ve Ponkrashov'un ise hiç oynamadığı bir maçta bile rahat bir galibiyet aldılar. Bir önceki cümle onların ne kadar güçlü ve potansiyelli bir takım olduklarını anlatmaya yetiyor zaten.

Zalgris ise rakip CSKA bile olsa beklenen görüntüsünden uzaktı. Özellikle Ty Lawson, pozisyonuna göre inanılmaz uzun ve sizelı oyunculardan CSKA savunmasını aşmayı başaramadı. Sonny Weems zaman zaman parlasa da çok etkili değildi, yine Litvanya Milli Takımı'nın 3 önemli oyuncusu Kalnietis, Jankunas ve Javtokas'tan hiç katkı alamadılar. Onların da zamana ihtiyacı var gibi gözüküyor. Zaten takım oturduğunda bu kadro kalitesi ile 3.lük için pek zorlanmayacaklardır.

Panathinaikos 98-77 Unicaja Malaga

Unicaja Malaga'nın 10 kişilik kadrosuyla geldi ve yenilgiyi baştan kabul etmiş gibi gözüktüğü maçta Panathinaikos rahat bir galibiyet aldı. Malaga'nın sadece 8 asistte kalması iki takım arasındaki en önemli farktı.

Panathinaikos da Olympiakos kadar olmasa da Yunanistan'daki krizden etkilendi ve Fotsis ile Drew Nicholas'ı göndermek zorunda kaldı. Yerlerine ise maliyetleri düşük Steven Smith ve David Logan'ı eklediler. Pana'nın en büyük özelliği olan takım olmak ve oyunculardan maksimum verimi almak çabasıyla birlikte, bu Galatasaray'ın da en büyük özelliği, geçen sene kaldıkları yerden devam ettiklerini söyleyebiliriz. Burada şüphesiz takımın kenardaki lideri Obradovic ve saha içindeki lideri Diamantidis'in payı çok büyük.

Malaga ise çok garip bir takım hüviyetinde. Hücum yönünde Rowland, Freeland, Garbajosa ve Pana maçında oynamayan eski dost Gerald Fitch gibi iyi silahları var ama aynı şeyi savunmaları için söylemek güç. Brose Baskets ile 4.lük mücadelesi yapacaklar muhtemelen.

Brose Baskets 96-65 KK Zagreb

Grubun en zayıf 2 takımının maçında Brose Baskets maçı 31 sayı farkla kazanarak büyük bir sürprize imza attı. Elbette Brose Baskets'in kazanabileceği bir maçtı ama Damir Mulaomerovic, Mario Kasun, Krunoslav Simon, Sean May, Sasa Ozbolt gibi oyunculara sahip Zagreb'e bu kadar fark atmalarını kimse beklemiyordu.

Brose Baskets'te Casey Jacobsen yine keskin nişancılık görevine devam ediyor. Jacobsen dışında skorer guard Anthony Tucker ve yakından tanıdığımız Marcus Slaughter da yine takip etmemiz gereken oyuncular. Bu maçta genç Alman uzun Tibor Pleiss ise az süre aldı, onun nedenini tam bilemiyorum.

Zagreb için kabus gibi geçen maçta ayakta kalan oyuncular Simon, Kasun ve May oldu. Zaten bu 3 oyuncu da 30 dakikanın üstünde süre aldı. Euroleague'in iyi rol adamlarından Sasa Ozbolt'un ise hiç katkı verememesi onlar için sorgulanması gereken noktaların başında geliyor. Tüm bu olumsuz gelişmelerin yanında 17 yaşındaki müthiş yetenek Dario Saric'in 10 dakika süre alması ve 6 ribaund çekmesi ise bu maçın şüphesiz en güzel anıydı.