6 Ekim 2011 Perşembe

Türkiye Kupası Başlıyor | İlk Rakip Antalya Bşb

Takımızın Euroleague Ön Elemesi oynaması ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı oynayacak olması nedeniyle sezon başında çok yoğun bir programı var bu sene. Henüz sezonun başında 13 günde dile kolay 7 maça çıkıyorsunuz ve burada hem konsantrasyonu hem de fiziksel direnci sağlamak çok kolay değil. Buna rağmen 15 kişilik geniş kadromuzun avantajlarını Türkiye Kupası'nda sonuna kadar kullanarak gruptan rahat bir şekilde çıkacağımızı tahmin ediyorum.

Bugünkü rakibimiz Antalya'nın antrenörlüğünü Serdar Apaydın yapıyor. Kadroları ise şöyle:

PG: Corey Fisher - Gökper Gen
SG: Melih Mahmutoğlu - Alican Güney
SF: Kedrick BrownValentin Pastal - Caner Öner
PF: DeAngelo Casto - Bora Hun Paçun - Rasim Başak
C:  Stevan Jelovac - Nedim Dal

Hazırlık maçlarında görebildiğimiz kadarıyla tempolu basketbol oynayan ve buldukları üç sayılık isabetlerle rakiplerinin canlarını yakabilen bir takım. Kiralık oynayan oyuncumuz Melih Mahmutoğlu için de bu sistem biçilmiş kaftan ve hazırlık maçlarında da ön plana çıkmıştı. Öte yandan 3 Amerikalısı yine iyi ancak kontrolü kaybetmeye meyilli oyuncular ve muhtemelen bizim iyi savunmamız karşısında pek bir tehdit oluşturmayacaklardır.

İlk maç olduğu için maçın ilk 2 periyodunda biraz sıkıntı yaşayabiliriz ama sonrasında maçı rahat bir şekilde kazanacağımızı düşünüyorum. 15 kişilik kadrodan bu sefer hangi üçlünün dışarıda kalacağını ise merak ediyorum. Belki Göksenin-Caner değişikliği yapılabilir kadroda ve yine Songaila-Lakovic gibi oyuncuların süreleri minimum tutularak normalde az süre alan oyuncularımıza şans verebiliriz. Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda da diri kalmamız çok önemli çünkü grubumuz gerçekten zayıf ve bizi buradan zorlayabilir diyebileceğimiz tek takım da Erdemir.

Bu sene Euroleague'de oynayacağımız için Türkiye Kupası geri plana atabileceğimiz, daha doğrusu genç oyunculara daha fazla şans verebileceğimiz bir turnuva konumunda. Yine de oynadığı her maçı kazanmaya çalışan Oktay Mahmuti'nin takımının bu gruptan rahat bir şekilde çıkacağını söylemek güç değil.