14 Ekim 2011 Cuma

Kadınlar Cumhurbaşkanlığı Kupası Maçı | Rakip Fenerbahçe

Sezonun ilk kupası için 16 Ekim Pazar günü saat 15.00'da ezeli rakibimiz Fenerbahçe ile karşılaşıyoruz. Maç Ankara'da oynanacak, taraftarımız yine yoğun ilgi gösterecektir ama Bursaspor maçının gününde olması ilgiyi az da olsa azaltacaktır.


PG: Birsel Vardarlı - Elina Babkina (?) - Olcay Çakır
SG: Penny Taylor - Esmeral Tunçluer
SF: Angel McCoughtry - Kübra Siyahdemir - Özge Kavurmacıoğlu
PF: Nevriye Yılmaz - Nevin Nevlin
C:  Ivana Matovic - Zana Tamane (?)

Fenerbahçe'nin kadrosu yukarıda yazdığım şekilde olacak. Yanlarında soru işareti olan oyunculardan Babkina ve Tamane'den biri yabancı kontenjanı yüzünden oynamayacak. Burada koç hangi tercihi yapar bilmiyorum ama muhtemelen bizim zayıf kanadımız olan pota altından oyunu iyice domine etmek için Tamane'yi seçebilir. Bizde de Işıl'ın cezalı olduğunu düşünürsek guard konusunda sıkıntı çekmeyeceklerdir. Aslında burada bizim takımın kadrosunu da yazmak ve bunun üzerinden gitmek gerekir. Zira şuanki tablo pek iyi gözükmüyor.



PG: Epifaniya Printz - Yasemen Saylar (?)
SG: Diana Taurasi - Ayşe Cora (?)
SF: Alba Torrens - Şaziye İvegin - Gülşah Gümüşay
PF: Bahar Çağlar - Melisa Can (?)
C:  Tina Charles - Melek Bilge (?)

Gözüktüğü üzere zaten 2. bir oyun kurucusu olmayan takımımız Işıl'ın da cezalı olmasıyla asıl pozisyonu 2 numara olan Printz ve Taurasi'nin eline bakacak. Tek sıkıntı burada da değil, sakatlıktan yeni çıkan ve tek bir hazırlık maçı dahi oynamamış olan Melisa'nın oynaması halinde nasıl bir katkı vereceği belli değil, bunun haricinde uzun rotasyonunda kullanacağımız oyuncuların Torrens ve Gülşah olması ise durumun vehametini daha iyi özetliyor. Yanlarında soru işareti olan diğer oyuncular ise Ceyhun Hoca'nın süre vermesini beklemediğim oyuncular, kısacası 7 kişilik bir rotasyonla 3 sene önceki halimize dönmüş durumdayız. O zaman Cem Akdağ'ın o takımıyla Fenerbahçe'ye karşı gösterdiğimiz mücadeleyi göstermemiz şart bu maç için. Bu kadar değerli bir kadroyu 7 kişilik rotasyona indirecek harcamalar ve takım kurma nasıl yapılır, inanması güç. Fenerbahçe'ye karşı çok ağır bastığımız şu sezonda şu kupa için favorinin maalesef Fenerbahçe olduğunu söylememiz gerekiyor.

VICI Aistes maçından gözlemlerime gelirsem; Matic pek katkı verebilecek bir oyuncu değil. En azından şöyle diyelim, Matovic'ten kötü, Tamane ile aynı standartta diyebiliriz ama çoğu koçun tercihi Tamane olur burada da. Matic zaten yabancı kontenjanından dolayı oynayamayacak bu maçta, bunun yanında Aistes maçının kazanılmasında savunması ve top çalmaları ile büyük katkı yapan Işıl'ın olmaması da diğer handikaplarımız. Aistes'e tam 22 hücum ribaundu verdik, Aistesli oyuncular ise bu hücum ribaundlarını çok sayıda boş turnike kaçırarak değerlendiremediler. Aynı ribaundları Fenerbahçe'ye de verirsek bizi büyük bir hüsran bekleyebilir. Geçen seneki yenilgilerin sebeplerinden birini Angel'a verdiğimiz hücum ribaundları olarak belirleyen Ceyhun Yıldızoğlu'nun takım üzerinde bu konuda herhangi bir değişiklik yapamaması da bir bakıma manidar. Hücumda kritik anlarda topu Dee'ye verdik ve o da 7/7 üçlük gibi mükemmel bir performansla bize Aistes maçını kazandırdı ama bu maçta Penny'ye, zaman zaman da Angel'a karşı oynayacağını düşünürsek kuşkusuz bu atışları aynı rahatlıkta bulamayacaktır. Yine yerlilerden toplamda sadece 9 sayı skor katkısı almamız, Gülşah ve Bahar'ın formda olmayışı, Şaziye'nin boş turnike kaçırması da düşünmemiz gereken noktalar.

Hiç olumlu noktamız yok muydu, tabii ki vardı. Savunmada kaptığımız toplardan ve aldığımız ribaundlardan sonra rakip sahaya çok tempolu geçtik. Özellikle Torrens'in fast-break koşuları çok etkili oldu. Bunun dışında Dee ve Tina henüz doğru dürüst antreman yapamadan maça çıktılar ve 3 gün içinde takıma biraz daha adapte olacaklardır. Özellikle Tina'nın Fenerbahçe uzunlarına karşı performansı çok önemli, geçen sene final serisi boyunca Sylvia Fowles hiç çıkmadan oynamıştı, kondisyonu yeterliyse ona da aynı şekilde sarılacağız muhtemelen, şimdiden Allah güç kuvvet versin diyelim.

Toparlamak gerekirse; bu maç için erkek maçının aksine favori çıkan taraf Fenerbahçe. Işıl'ın yokluğu büyük handikap, muhtemelen 3-4 oyuncumuz en az 35 dakika sahada kalmak zorunda olacak. Buradan nasıl galibiyet çıkarabiliriz diyorum, cevabı basit aslında. Onlardan daha fazla mücadele etmek... Ceyhun Hoca'dan artık takımı kenardan avantajlı duruma getirmesini beklediğimiz zaman geldi, Ratgeber'den sonra Dikeoulakos'a dataktik anlamda üstünlük sağlayamazsa çanlar onun için çalmaya başlayacak. Öte yandan da Taurasi'nin, Printz'in, Torrens'in, Charles'ın aynı anda iyi oynamasını bekleyeceğiz. Şu şartlar altında bu maçı kazanırsak takımımıza helal olsun ama ben pek ihtimal vermiyorum maalesef.