24 Ekim 2011 Pazartesi

Euroleague 1. Hafta | D Grubu Genel Görünümü

Asseco Prokom 72-76 Galatasaray MP


Bu maç ile ilgili ayrıntılı yazıyı şurada yazmıştım.

Unics Kazan 71-79 Montepaschi Siena


Grubumuzun bizi yakındıran ilgilendiren maçında Siena ilk devre bir ara 10 sayı geriye düştüğü maçta Kazan'ı yenmeyi başardı. Ribauntlardaki üstünlüğünü skora yansıtamayan Kazan'ın hücumda sadece Domercant'e endeksli kalması mağlubiyetin baş unsuruydu.

Unics Kazan kağıt üzerinde baktığımızda iyi bir kadroya sahip. Lyday, Greer, Domercant, McCarthy gibi iyi kısalara ve Mike Wilkinson, Jawai, Savrasenko gibi uzunlara sahipler. Tecrübeli bir takım oldukları için sadece içeride değil de deplasmanda da galibiyet alabilirler. Zaten Barcelona, Siena ve biz ile birlikte gruptan çıkan 4 takımdan biri olmalarını bekliyorum.

Siena ise her zamanki sistem takımı olma bilinciyle yoluna devam ediyor. Geçen seneye nazaran David Andersen gibi bir uzunu da kadrolarına kattıklarını düşünürsek bu iyi takımın Top 8 hatta F4 adaylarından biri olduğunu söylemek hiç de zor değil.

Union Olimpija 64-86 Regal Barcelona


Haftanın rahat geçmesi beklenen maçlarından birinde Barcelona 22 sayılık farkla rahat bir galibiyete ulaştı. Her istatistikte rakibine üstünlük kuran Barcelona'nın galibiyeti de normal sonuçtu zaten.

Olimpija genç ve yetenekli oyunculardan kurulu ve bu oyunculara bol bol şans veren bir takım. Tabi bunu yaparken diğer yandan sonuca gitmek de kolay olmuyor. Varda, Markota ve Danny Green gibi iyi oyuncuları var ama gruptan çıkmaları biraz sürpriz olur. Danny Green'in üzerinden gözümüzü ayırmamamız lazım,  önümüzdeki maçlarda inanılmaz performanslara imza atabilir.

Barcelona ise CSKA ile birlikte şuan en iyi kadroya sahip olan takım desek yanlış olmaz. Chuck Eidson ve Marcelinho Huertas ise geçen seneki bu oturmuş ve birbirini çok iyi tanıyan kadroya nokta transfer olmuş diyebiliriz. Zorlanmadan grubu 1. bitirirler, F4'e kalırlar diye düşünüyorum.