22 Ekim 2011 Cumartesi

Euroleague 1. Hafta | A Grubu Genel Görünümü

Fenerbahçe Ülker 66-69 Caja Laboral

A Grubu'nun liderliğini belirlemede önemli etken olacak maçta Caja Laboral 69-66'lık skorla evine galibiyetle döndü. Maçla ilgili şüphesiz en önemli istatistik Fb Ülker'in maç boyunca sadece 5 asist yapabilmesiydi. Göze çarpan diğer bir nokta ise Caja Laboral'in 3 uzunu Teletovic, Bjelica ve Seraphin'in 69 sayının tam 45'ini kaydetmiş olmalarıydı. En güvendikleri isim Emir Preldzic de kötü gününde olunca en az kendileri kadar sıkıntılı ve oturmamış bir takım olan Caja Laboral'e evlerinde kaybettiler.

Fb Ülker kuşkusuz geçen sene önde Ömer, Kinsey ve Tomas ile başlayan savunma sertliğini çok arıyor ve bunlara pota altında Mirsad'ın eksikliği de eklenince şuan sürpriz yenilgiler alabilecek gibi duruyorlar. Burada en büyük şansları ise en kolay grupta olmaları ve Olympiakos'un eski gücünde olmaması.

Caja Laboral ise ilginç bir takım olmuş. Teletovic geçen seneye göre efektif oynuyor. Prigioni zaten bu takımı en iyi yönetecek guardlardan biri. Seraphin ve Reggie Williams da oyunlarına çeşitlilik katıyor ama San Emeterio'nun eski çizgisinde olduğunu söylemek güç. San Emeterio'nun performansına ve lokavtın durumuna göre onların da yol haritaları belli olacaktır.

Bennet Cantu 80-69 SLUC Nancy

Grubun en zayıf 2 takımı diyebileceğimiz takımların karşılaşmasında gülen taraf Cantu oldu. Ribaundlarda kurduğu üstünlüğe ve 8 top daha fazla kullanma avantajını rağmen, top kayıpları ve serbest atış çizgisindeki %50 isabeti Nancy'nin maçı kaybetmesindeki en büyük etkenlerdi.

Cantu artık tecrübeli yerine "yaşlı" diyebileceğimiz Basile ve Marconato'nun yanındaki 2 Gürcü oyuncu ile birlikte ilginç bir takım olarak göze çarpıyor. Evlerindeki maçlarda diğer rakiplerine karşı da sürpriz yapmaya uğraşacaklardır ama şu galibiyet bile onları fazlasıyla mutlu etmiştir.

Nancy ise Batum transferi ile gündeme gelen bir takım olmuştu. Batum bu maçta hiç çıkmadan 40 dakika oynadı ve kötü şut yüzdesine rağmen ribaund ve asist hanelerini doldurarak takımına iyi katkı yaptı. Takımın diğer etkili oyuncusu ise Nijeryalı pivot Akin Akingbala'ydı, onu da önümüzdeki maçlarda yakından takip etmek gerek.

Bilbao Basket 76-61 Olympiakos

Haftanın en keyifli maçlarından biri olan maçta, Bilbao Euroleague tarihinin ilk maçında Olympiakos'u 15 sayı farkla yendi. Keyifli olmasının sebebi hiç kuşkusuz Bilbao Arena'nın muhteşem bir salon olması ve salondaki basketbol ortamıydı. Maçı anlatan ikili İsmail Şenol ve Caner Eler olunca da keyfimiz tavan noktasına ulaştı diyebiliriz.

Bilbao gerçekten mütevazi ama her takımla mücadele edebilecek bir kadro kurmuş. Aaron Jackson, Marko Banic, D'or Fischer'ın sürüklediği, Vasilaidis, Mumbru, Grimau gibi tecrübeli oyuncuların da katkısıyla hiç de fena bir takım değiller ve oynadıkları basketbol keyif veriyor. Bilbao şu görüntüsüyle evinde çok zor maç kaybeder, grubu da ilk 3 içinde rahatça bitirir.

Olympiakos ise gerçekten pek iyi durumda değil. Yıllarca yapılan inanılmaz yatırımlardan sonra belki de böylesi daha iyi ama şu durumlarıyla gruptan çıkarlar, Top 16'da ise elenirler gibi duruyor. Ama izlemesi heyecan verecek genç oyuncuları var, onlara dikkat etmek lazım.