8 Ekim 2011 Cumartesi

O Artık MVP | Seimone Augustus

Mone Şampiyonluk Kupası ve MVP ödülüyle...

Bu konuda yazabileceğim çok fazla şey var aslında ama kısa tutmak en iyisi.

Bana göre "Dünyanın En Yetenekli Kadın Basketbolcusu" olan Seimone Augustus sonunda hakettiği şampiyonluğu ve ödülü kazandı. Kariyeri sakatlıklarla ve kötü takımlarla geçti. İlk 3 senesinde oynadığı Minnesota takımı belki de tarihin gelmiş geçmiş en kötü WNBA takımlarından biriydi. Buna rağmen 1 gün olsun Minnesota'da ayrılmayı düşünmedi, istese başka bir takıma gidip bu başarıları çok daha kısa sürede de yakalayabilirdi ama işte onu çok sevmemizin en büyük nedenlerinden biri de bu zaten; bulunduğu yere bağlılığı ve takımına sadakati...

Bu sene Seimone'un yanında ona yardım edebilecek iyi isimler vardı. Zaman zaman Whalen, Moore ve Brunson öne çıktılar takımda ama sezon boyu her maç belli bir istikrarı yakalayan tek oyuncu Seimone'du. İş Playofflara geldiğinde ise Ceyhun Yıldızoğlu'nun "Sadece skor yapıyor, ribaund alamıyor, winner değil" sözlerine adeta cevap verircesine oynadı. Hele o unutulmaz 2. maç performansı muhtemelen WNBA tarihinin gelmiş geçmiş en özel 5 performansından biridir. Final serisi boyunca 24.7 sayı 5.7 ribaund 4.7 asist 0.7 blok ve 0.3 top çalma ortalamaları yakalayarak sahada her işi yaptığını gösterdi.

Seimone sonunda iyi bir takım içinde dünyanın en iyilerinden biri, belki de en iyisi, olduğunu kanıtladı bu sene. Muhtemelen aynı senaryo önümüzdeki 4-5 sene boyunca devam edecek ve Seimone daha nice şampiyonluklar ve ödüller kazanacak. Galatasaray'da ise Ceyhun Yıldızoğlu'nun Seimone Augustus yerine tercih ettiği, doping skandalından sonra kendisini pek toparlayamayan, bir zamanların en iyi oyuncusu olan Diana Taurasi'yi izleyeceğiz.

Galatasaray'a Seimone'dan fazlasını verebilecek bir oyuncunun olmadığını ve şuan Seimone'un Dee'den çok daha formda bir oyuncu olduğunu düşünüyorum. Tabi bunlar demek değil ki bu sene başarısız olacağız. Geçen seneye kıyasla Alba Torrens-Tina Charles-Şaziye İvegin-Ayşe Cora takviyeleri yapan takımımızda Taurasi ya da başka bir oyuncu zaman zaman aksasa bile başarı ister istemez gelecektir bu kadar iyi bir kadroyla ve önümüzdeki 4 kupadan birini bile alamazsak takım başarısız damgası yiyecektir bu sene. Taurasi'den tek beklentim Galatasaray'a saha içinde/dışında yakışan bir oyuncu olsun, daha sonra yerini Seimone Augustus'a bırakmak ve bir daha gelmemek üzere yollarımız ayrılsın.

Seimone da umarım Spartak'ta bu sene çok başarılı bir sezon daha geçirir. Spartak bu sene ezeli rakibi UMMC'ye Sue Bird gibi bir ismi kaptırdı ve şuan Euroleague için müthiş iddaalı bir konumda değil ama Seimone bu kadar formdayken takımını Final Four'a sokacaktır ve umarım bu sayede onu bu sene Türkiye'de yine izleme şansı bulacağız.

Son olarak Seimone Augustus ile ilgili WNBA resmi sitesinin "The Rise Of Seimone Augustus" isimli  yazısını ve o inanılmaz 2. maçın hikayesini paylaşalım.


Seimone Augustus: "Galatasaray fans, you will always be in my heart !"