22 Ekim 2011 Cumartesi

İpekçi'de Tarihi Gün | Bayanlar ve Çocuklar'ın Maçı

Yarın Abdi İpekçi'de, 15.00'da basketbolda tarihi bir gün yaşayacağız. TFF'nin Fenerbahçe'nin seyircisiz maçına bayan ve çocukları almasından ve bunun renkli görüntüler oluşturmasından sonra TBF de TFF'yi izleyerek aynı uygulamayı final serisi sonrası 2 maç ceza alan Galatasaray Erkek Basketbol Takımı için uygulamaya karar verdi.

Yalnız burada benim art niyetli düşündüğüm bir şey yapıldı. Karar ilk açıklandığında her bayanın yanında bir çocukla girme şartı vardı. Maçlara giden bayanların üniversite öğrencisi ağırlıklı olduklarını düşünürsek bu kararın ne kadar saçma olduğunu anlamak zor değildi zaten. Daha sonra bugün itibariyle bu karar değiştirildi ve yanında çocuk olmasa da maça bayanların girebileceği belirtildi.

En başından yapılması gereken bu basit olayın son güne bırakılması ise akıllarda soru işareti bıraktı. Hafta içi maça gitmeye niyetli olan bayanlar bu ilk saçma kararı duyunca Cumartesi'ye başka bir program yapmış olabilirler ve bu maça gelen bayan sayısını büyük oranda etkileyebilir. Bunun sonucunda da medyanın muhtemelen yazacağı şeyler, birbiriyle pek alakalı olmasa ve üstteki saçma olay olsa da; "Galatasaraylı bayanlar Fenerbahçeli bayanların tırnağı olamadı" tarzında şeyler olacak. İşte bu yüzden umarım bu saçma haberlere yer verdirmemek için Galatasaraylı bayanlar ve çocuklar bu maça ilgi gösterirler. Tekrar hatırlatalım;


BAYANLAR YANLARINDA ÇOCUK OLMADAN DA MAÇA GİREBİLECEK.


Maçın teknik taktik detayını pek giremeyeceğim. Banvit Orhun Ene'nin liderliğinde kötü günler geçiriyor. Euroleague Ön Elemesi'nde ilk maçtan elenmeleri, Türkiye Kupası'ndaki sürpriz Beşiktaş mağlubiyeti ve ardından ligdeki Karşıyaka mağlubiyeti... Bu maça mutlaka asılacaklardır ama şuanki görüntü onlara bu fırsatı vermeyeceğimiz şeklinde. Olası bir yorgunluk durumunda da hafta içi az süre alan değerli oyuncularımızın ön plana çıkmasını bekliyorum, tabi bir de geçmişte yaptıklarını hatırlayarak Banvit'e karşı kaybetmek düşüncesi bile insanı kızdırmaya yetiyor.

O yüzden umarım bayanların ve çocukların her türlü engele rağmen bu takıma gereken ilgiyi gösterdiği ve maçın ardından oynanacak olan Sarayın Sultanları'nın Ceyhan maçını da düşünürsek 2'de 2 yaptığımız bir gün olur.